Na een flink aantal mensen getraind en gecoacht te hebben op het thema ‘beter uit de verf komen’, ‘jezelf meer laten zien’ en ‘de krachtigste versie van jezelf worden’ weten wij zo langzamerhand welke bezwaren er vooraf bij veel deelnemers leven.

Niet zozeer de angst om iets anders te worden of doen overheerst, maar vooral de angst om daarbij iets kwijt te raken. Kan je krachtig en met overtuiging opereren én tegelijkertijd vriendelijk, echt en empathisch blijven? Kun je je eigen grenzen bewaken en tegelijkertijd collegiaal, behulpzaam en benaderbaar blijven? En kun je jouw ideeën vol verve naar voren brengen en tegelijkertijd luisteren naar anderen en open staan voor hun ideeën.

Zomaar een greep uit de vragen die we krijgen.En het antwoord is: ja, dat kan! Keer op keer laten onze deelnemers zien dat als je van nature vriendelijk, empathisch, collegiaal, behulpzaam en/of benaderbaar bent dat niet snel zult verliezen. Ook niet als je meer voor jezelf opkomt, grenzen stelt, meer ruimte inneemt, meer overtuigt raakt van je eigen kwaliteiten en je minder aantrekt van kritiek. Of beter gezegd van vermeende kritiek.

Want luisteren naar feedback en daar relevante informatie uithalen is natuurlijk prima, maar wat laten we ons vaak leiden door kritiek die we verwachten. Of door kritiek die meer zegt over de gever dan over de ontvanger.

En wat verwarren we krachtig opereren vaak met bitchy, arrogant, manipulatief, onbescheiden, vurig of egoïstisch. Terwijl wij steeds zien dat krachtig opereren maakt dat anderen meer profiteren van wat jij te bieden hebt, je anderen uitnodigt en aanmoedigt om zichzelf ook meer te laten zien en de grenzen die jij voor jezelf bewaakt anderen inspireren.

En gaat dat dan allemaal vanzelf? Voor sommigen wel en voor anderen niet direct en vraagt het krachtiger opereren oefening, aanmoediging, bijsturing, bevestiging en/of steun. Maar de belangrijkste stap blijft het onderkennen dat jij beter uit de verf kunt komen en besluiten dat je jezelf niet langer klein wilt houden, maar jouw talenten en kwaliteiten ten volle in wilt zetten.

Omdat niet alleen jij, maar ook de mensen om je heen daar bij gebaat zijn. Wil jij hier een stap in zetten of denk je stiekem, dat zou ik eigenlijk wel moeten doen? Doe dan deze korte test en meld je hier direct aan voor de gratis online eerste les van ‘Beter uit de verf’!